To dage med Sarah Mahfoud og mit kamera

I 2016 deltog Sarah Mahfoud i Vild med Dans - og vandt finalen sammen med professionelle danser Morten Kjelgaard. Indtil slutningen af 2016 var Sarah succesfuld amatør bokser med både dansk og nordisk mesterskab. I slutningen af 2016 startede hun sin karriere som professionel bokser.

Januar i år fotograferede jeg Sarah, i forbindelse med en artikel til Ugebladet Hørsholm.

Når jeg ser på en kvinde som jeg skal fotografere, sætter min kreativitet straks igang og giver mig visuelle ideer om hvordan de færdige portrætter kunne se ud.

Min ide omkring Sarah's portrætter, var jo indlysende nok at fotografere hende både som bokser og som kvinde, men jeg ville fotografere begge kategorier med et feminint udtryk.

Når vi ser portrætfotos af boksere, er det typisk med den karakteristiske og klassiske posering. Du ved, den med hævede knytnæver op foran brystet og med "stål øjne", et forbitret ansigts udtryk der tydeligvis skal skræmme enhver modstander eller få boksefans til at glæde sig til at nogen giver nogen andre en ordentlig røvfuld  ...eller noget i den stil...

Det er bare ikke lige den stil - altså portrætfoto-stilen -  jeg synes er fedest, men jeg er selvfølgelig heller ikke boksesport entusiast.

Portrætfoto af en professionel Bokser. Stærk, rå men feminin.

Jeg møder Sarah første gang, da hun står i døren på dagen for vores fotosession. Jeg siger goddag til en sød, stor smilende, ikke særlig høj kvinde, med de smukkeste dybe brune øjne og med begge føder plantet solidt på jorden.

Hun er sådan en person der kan falde ind en snak med alle. Det er nemt at forestille sig at borgerne i Hørsholm er glade for at få hende på besøg som SOSU assistent, som er det Sarah laver når hun ikke træner til kamp.

Sarah startede, som alle mine kunder gør, med makeup og hårstyling. Jeg havde på forhånd nogle helt klare ideer om hvordan jeg gerne ville fotografere Sarah.

Jeg ville gerne fotografere hende som bokser men i underspillet form som har mere fokus på kroppen end på ansigtet. Jeg kalder portræt stilen "Portræt Noir". En stil som også vil være fantastisk at fotografere andre sportsudøvere i.

Portrætfotograf Jette Schrum
2017-01-20-13.22.21
Portrætfotograf Jette Schrum
2017-01-20-13.21.42

Portrætfoto af en kvinde & danser. Smuk, mild, men med en stærk karakter.

Sarahs overkrop lader ingen tvivl om at hun er trænet atlet. Hendes muskler er fyldige og fremtrædende og i kontrast til hendes smukke og feminine udstråling. Jeg har måtte have fokus på vinkler og andre småtricks, for at overarme og skuldre ikke skulle dominere og tage fokus for ansigtet.

Det er også tydeligt at Sarah har bevidsthed om kroppens bevægelser, helt sikkert fra boksning men måske i endnu højere grad fra de intense måneders danseundervisning. Hun glider let ind i de poseringer jeg guider hende til, med den største naturlighed.

Der er meget bevægelse under en portrætfotografering. Udtrykket i et portræt, kommer i høj grad fra hvordan kroppen poseres og præsenteres på et portræt. Poseringen er mit værktøj til at fremhæve forskellige udtryk i et portrætfoto, det kræver opmærsomhed fre modellen og jo mere "feel good" følelse en model har det foran kameraet jo mere er der for mig som fotograf at hente og spille med.

Som fotograf er det min rolle og  mit ansvar, at skabe den ro, koncentration og tilstedeværelse det kræver at få de gode billeder i kassen. Sarah er tydeligvis "scenevant" og trænet i at følge og forstå når hun bliver guidet i hvad hun skal gøre, for at skabe udtryk med krop og ansigt. Jeg har faktisk ikke spurgt hende, men jeg tænker at den træning hun har været igennem som danser, har haft stor indflydelse.

 

2017-01-20-14.45.52
2017-01-20-14.29.02
2017-01-20-14.58.22
Closeup_1
2017-01-20-15.01.29_SH
2017-01-20-15.03.24-Edit
2017-01-20-15.00.49_SH
2017-01-20-15.09.09_SH

En flue på væggen til Sarah Mahfouds FØRSTE kamp som professionel bokser.

Sarah inviterede mig med "behind the scenes" til hendes første professionelle kamp. Det var i Frederiksberg hallerne i februar 2016 og den eneste kvindekamp blandt i alt 7 kampe.

Jeg havde min datter Sofie med, til at hjælpe med at holde lys og styre 2.kameraet. Det var en virkelig fed oplevelse at være med derude og følge processen fra A-Z. Jeg har aldrig før været til bokseskamp, men det var fuldstændig ligesom at se det på film. Salen var bare lidt mindre end i en "Rocky" film.

Mit take på at følge Sarah gennem hendes første kamp, var at dokumentere alt omkring det at gøre sig klar til kamp, gå i kamp og afslutte efter kampen.

Vi var med i omklædningsrummet hvor Sarah startede med at få lidt mad. Komme i tøjet (Sarah fik syet et specielt kamp outfit fra Vild med Dans's systue. Få sat håret. gjort hænderne klar til handsker og sidste men ikke minds, opvarmningen.

Der var en god stemning som blev mere og mere intens og koncentrationsfuldt som tiden gik. Vi, sofie og jeg var der som fluer på væggen selvom vi jo selvfølgelig fylder lidt mere.

Det kom der en dokumentar film ud af, som Sarah har som et minde om 10 år hvor hun nok er ude af professionel boksning igen (de bliver ikke så gamle i den sport)

Det var sjovt at være med og sjovt at sætte filmen sammen. Så læn dig tilbage med en kop et eller andet og blive underholdt i de næste 7 minutter som filmen tager.

Smid en kommentar eller et like hvis du kan lide den og måske får lidt at den sammen ophøjede følelse jeg får når jeg ser den.

Kærlige hilsner

Jette Schrum

 

På instagram

[instagram-feed]

OM JETTE

Jette-Schrum

Jeg er portrætfotograf men også mor, lillesøster, farmor, veninde, gift på tolvte år. Jeg er dybt passioneret for at fotografere kvinder, skabe smukke billeder og gøre det at blive fotograferet til en helt speciel og positiv oplevelse du ikke glemmer. Billeder er det der hjælper os med at mindes. Mindes om hvor vi var, og hvem vi er eller var. Den dag vi smutter herfra, er billeder det første vores børn og børnebørn leder, for at de kan mindes.

Her på bloggen deler jeg min passion og alt det der er omkring den, med ønsket om at inspirere dig på den ene eller anden måde.

Følg mig på

OM JETTE

Jette-Schrum

Jeg er portrætfotograf men også mor, lillesøster, farmor, veninde, gift på tolvte år. Jeg er dybt passioneret for at fotografere kvinder, skabe smukke billeder og gøre det at blive fotograferet til en helt speciel og positiv oplevelse du ikke glemmer. Billeder er det der hjælper os med at mindes. Mindes om hvor vi var, og hvem vi er eller var. Den dag vi smutter herfra, er billeder det første vores børn og børnebørn leder, for at de kan mindes.

Her på bloggen deler jeg min passion og alt det der er omkring den, med ønsket om at inspirere dig på den ene eller anden måde.

Følg mig på

På instagram

[instagram-feed]